UČILIŠTE STUDIUM JEDAN OD PARTNERA U PROJEKTU “EKO JE FORA”

Učilište Studium jedan od partnera u projektu, čiji je nositelj Diopter – otvoreno učiliste iz Pule.

Riječ je o projektu „Eko je fora“ čiji je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava svečano uručen u ponedjeljak 30.11.2015  u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, faza II” iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

U projektu “Eko je fora” uz nositela Diopter – otvoreno učiliste iz Pule i  partnera Učilište Studium, partneri su i Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba te Udruga registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije IEP- istarski eko proizvod. Vrijednost projekta  je 1.459.047 kuna od toga 1.386.094 kune bespovratnih sredstava, kojima će se između ostalog razviti standard zanimanja, provesti besplatne edukacija za 40 polaznika te niz radionica i edukacija da bi se pojačali kapaciteti učilišta.

Opći cilj mjera razvoja ljudskih potencijala je poboljšanje relevantnosti i kvalitete obrazovne ponude ustanova za obrazovanje odraslih te jačanje profesionalnih kapaciteta provoditelja obrazovanja odraslih, da bi se postiglo povećanje konkurentnosti polaznika na tržištu rada.