DIGITALNA GARAŽA

Parkirali smo se u digitalnu garažu i imamo priliku osnažiti  svoje digitalne vještine

U prostorijama Učilište Studium Vinkovci održava se besplatna interaktivna radionica o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja te stjecanje digitalnog znanja i vještina

RADIONICA "IZRADA I PROVEDBA KURIKULUMA ZA INTERKULTURALNU I DIGITALNU PISMENOST

Danas u Učilištu Studium u Vinkovcima održana je radionica pod nazivom “Izrada i provedba kurikuluma za interkulturalnu i digitalnu pismenost” unutar projekta “Škole različitih jednakosti”, a na radionici su sudjelovali nastavnici i zaposlenici Učilišta Studium, Osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca, Ekonomske škole Vukovar te Ekonomske i trgovčke škole Ivana Domca Vinkovci.

RADIONICA "OBOJI SVIJET"

U Vinkovcima održana je radionica “Oboji svijet” u kojoj su sudjelovali djelatnici Ekonomske škole Vukovar, Učilišta Studium, OŠ Nikole Tesle – Mirkovci te Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci. Ispred Forum za slobodu odgojaradionicu su održale Ana Žnidarec Čučković i Jelena Perak. Kroz dva sjajna dana imali smo priliku učiti, osvijestiti i aktivno sudjelovati u/o temama identiteta, interkulturalnosti, tolerancije i prihvaćanju različitosti. Dobili smo odličnu bazu za provođenje izvannastavnih aktivnosti koje kreću sljedeću školsku godinu. Hvala super predavačicama i motiviranim sudionicima!

RADIONICA NA TEMU "KOMUNIKACIJA I TIMSKI RAD"

Uciliste Studium u Vukovaru održana je završna radionica u sklopu programa Curriculum globALE na temu “Komunikacija i timski rad” koju su vodile Saša Novta Maganić i Vera Kovačević.  Radionica je održana unutar projekta “Promocija cjeloživotnog učenja” kojeg provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Na ovoj iznimno interaktivnoj radionici sudjelovali su nastavnici iz Ekonomske škole Vukovar, djelatnici Učilišta Studium te studenti s Veleuciliste Lavoslav Ruzicka

PORTAL ŠKOLE JEDNAKIH RAZLIČITOSTI

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca u Vinkovcima održava se posljednja od četiri radionice “Inovativni pristupi u poučavanju” unutar projekta “Škole različitih jednakosti” na kojoj sudjeluje nastavno osoblje Osnovne škole Nikola Tesla u Mirkovcima, Ekonomske škole Vukovar i Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci

ZAVRŠNI RAD ZA SLASTIČARE

Danas su naše polaznice programa osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar/ka uspješno obranile svoj završni rad i priuštile nam pravo malo carstvo slatkih okusa.
Čestitamo im te im želimo mnogo uspjeha u ovom slatkom poslu

RADIONICA "PROMOCIJA CJELOŽIVOTNOG UČENJA"

U Učilištu Studium u Osijeku 24.siječnja 2018. održana je andragoška radionica za djelatnike i predavače Veleučilišta Lavoslav Ružička, Tehničko Učilište Vinkovci i Učilišta Studium. Radionicu su vodile Ana Gale i Ivana Deže u sklopu projekta “Promocija cjeloživotnog učenja”.

PRAKTIČNI DIO NASTAVE ZA FIZIOTERAPEUTE

Naši budući fizioterapeuti trenutno odrađuju praktični dio nastave u Bolnica Vukovar. Pogledajte kako se snalaze.

Sara Stelić Tihomir Branković Josipa Horvat Leonardo Knezevic Manuela Mravinac Ines Plavšić Andrea Ramljak Kristina Smolcic Mirjana SmolcicDanica Šarić

POTPISAN UGOVOR O FINANCIRANJU PROJEKTA "EDUAKCIJA"

Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan ugovor o financiranju projekta “EduAkcija – Edukacijom do povećanja zapošljivosti”, između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Učilište Studium Vukovar. Projekt u trajanju 36 mjeseci provodi Učilište Studium s partnerom Područnim uredom HZZ u Vukovaru.

RADIONICA "METODOLOGIJA IZRADE I DEFINIRANJA ISHODA UČENJA"

Danas je u Ekonomskoj školi Vukovar održana radionica “Metodologija izrade i definiranja ishoda učenja” u sklopu aktivnosti Stručno usavršavanje odgojno obrazovnih radnika. Na radionici je sudjelovalo 10 predstavnika partnerskih ustanova, Ekonomske škole Vukovar, Ekonomske škole Ivana Domca Vinkovci, Osnovne škole Nikole Tesle Mirkovci i Učilišta Studium.

PROMOCIJA POLAZNIKA

Ispratili smo našu prvu generaciju Učilišta u Vinkovcima. 
Svim našim polaznicima od srca čestitamo i želimo puno uspjeha. Ovim putem im se želimo zahvaliti što su odabrali Učilište Studium i usmjerili karijeru u pravom smjeru

PROMOCIJA FARMACEUTSKIH TEHNIČARA

U blagdanskom ozračju Dvorca Eltz u Vukovaru 22.prosinca održana je svečana promocija polaznika prekvalifikacije u zanimanja farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, kozmetičar i komercijalist. Dragi naši, nakon ovog velikog koraka kojim ste usmjerili karijeru u pravom smjeru želimo vam puno sreće u svim daljnjim koracima. Vaše Učilište Studium

SAJAM EU PROJEKATA

Učilište Studium sudjelovalo je na obilježavanju Europskog tjedna na sajmu EU projekata u Vukovaru. Predstavili smo svojih 5 uspješno provedenih projekata koji su financirani iz fondova Europske Unije.

EDUKACIJA VODITELJ/SURADNIK ZA IZRADU EU PROJEKATA

Održano uvodno predavanje za edukaciju Voditelj/Suradnik za izradu EU projekata na kojoj je kao gost predavač sudjelovao Mario Došen, naš bivši polaznik i prenio svoja iskustva i sve prednosti koje mu je donijela ova edukacija! 

POTPISAN UGOVOR PROJEKTA "ŠKOLE JEDNAKIH RAZLIČITOSTI"

Danas je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ravnateljica naše škole potpisala Ugovor o financiranju projekta Škole jednakih različitosti, u kojem je naša škola nositelj, a partneri su nam Osnovna škola Nikole Tesle MirkovciEkonomska I Trgovačka Škola Ivana Domca Vinkovci i Učilište Studium Vukovar, čime počinje realizacija projektnih aktivnosti koje će trajati iduće dvije godine 

RADIONICA NA TEMU "KAKO POSTATI POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR"

Radionica na temu “Kako postati poljoprivredni tehničar” odrađena u petak u našem učilištu Studium Valpovo. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na radionici, a ujedno i sudjelovali u tjednu cjeloživotnog učenja.

USPJEŠNO ZAVRŠEN PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA

Čestitamo našim dragim majstorima Zavarivačima TIG postupkom na uspješno završenom programu osposobljavanja i položenom atestu.
Program je provođen u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. 
Majstori su praktični dio nastave odradili u tvrtci GMK.d.o,o, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo.

Danas smo polaznicima dodijelili zaslužene dokumente koji dokazuju njihovu novostečenu osposobljenost i znanje te se nadamo da će im isti omogućiti zapošljavanje i daljnji napredak u profesionalnom smislu.

PROJEKT "INOVA"

Zahvaljujemo se partnerima, suradnicima, mentorima,hotelima, polaznicima i svima koji su doprinijeli uspješnom završetku još jednog projekta Učilišta Studium Vukovar. Jučerašnjim Gastro show-om završen je projekt INOVA na kojem su polaznici prezentirali znanja i vještine koje su stekli edukacijom, ali i ujedno početak novih budućih suradnji nadamo se isto tako uspješnih kao i do sada. A kako nam je bilo lijepo možete vidjeti na priloženim fotografijama.

SAJAM POSLOVA U VINKOVCIMA

Učilište Studium i ove je godine sudjelovalo na Sajmu poslova u Vinkovcima.Nezaposlenim osobama predstavili smo važnost cjeloživotnog učenja te mogućnost stjecanja novih znanja i vještina putem edukacija koje nudimo. Na Sajmu nas je posjetila i ministrica rada i mirovinskog sustava prim.dr.sc. Nada Šikić, kojoj smo predstavili naše projekte financirane iz fondova EU.

Auto-CAD SPECIJALISTI

Budući CAD specijalisti neumorno rade.

 

PORTAL ŠKOLE JEDNAKIH RAZLIČITOSTI

Danas je u prostorijama Hotela Lav u Vukovaru održana početna konferencija projekta čiji je nositelj Ekonomska škola Vukovar, a partneri su Učilište Studium, Ekonomska škola Ivana Domca Vinkovci i Osnovna škola Nikole Tesle Mirkovci. Ukupna vrijednost projekta je 1.199.006,88 kuna te se u 100% iznosu financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Tijekom dvije godine trajanja projekta unaprijediti će se znanja i vještine 60 odgojno-obrazovnih djelatnika, dok će 100 učenika kroz provedbu novih izvannastavnih aktivnosti unaprijediti interkulturalnu i digitalnu pismenost.

PREDSTAVLJEN NOVI PROJEKT "EKO JE FORA"

U srijedu 13.siječnja 2016. na sjednici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko – srijemske županije predstavljen je i novi projekt “Eko je fora” Učilišta Studium iz Vukovara i Diopter-otvorenog učilišta iz Pule .
Vrijednost projekta je 1.459.047 kuna od toga 1.386.094 kune bespovratnih sredstava, kojima će se između ostalog razviti standard zanimanja za ekološkog poljoprivrednika, provesti besplatne edukacija za 40 polaznika te niz radionica i edukacija da bi se pojačali kapaciteti učilišta.

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA

17.siječnja 2018. godine u Hotelu Waldinger u Osijeku održana je svečana promocija polaznika prekvalifikacije u zanimanja farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, hotelijersko turistički tehničar i tehničar za računalstvo. Dragi naši, nakon ovog velikog koraka kojim ste usmjerili karijeru u pravom smjeru želimo vam puno sreće u svim daljnjim koracima vaše karijere.

URUČENE SVJEDODŽBE POLAZNICIMA

Dana 30. lipnja 2017. uručene su svjedodžbe polaznicima programa prekvalifikacija za famaceutske tehničare i fizioterapeutske tehničare!

Ponosni smo na vas i vaš trud te vam želimo brzo zaposlenje u vašoj novoj struci!

I naravno – proslavite, zaslužili ste!

ODRŽANA ZAVRŠNA RADIONICA PROGRAMA CURRICULUMGLOBALE

29.05.2018. održana je završna radionica programa CurriculumGlobALE u suradnji Učilišta Studium i Ekonomske škole Vukovar.

Zahvaljujemo Vam svima na potpori i trudu te navodimo kako ćemo nastaviti raditi na povećanju kvalitete rada naše ustanove kroz ovakve ili slične radionice i programe kako bismo osigurali vodeću kvalitetu za naše polaznike.

ZAVRŠENA OSPOSOBLJAVANJA ZA NJEGOVATELJICE STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

 

Uspješno završena osposobljavanja za Njegovateljice starijih i nemoćnih osoba te Gerontodomaćica u sklopu projekta ”Zaželi” Županja!

Čestitamo našim polaznicama i želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Zahvaljujemo se na suradnji , Vaše učilište Studium Županja !

ZAVRŠNA PROVJERA I DODJELA UVJERENJA

Čestitke svim našim polaznicima i veliko hvala na lijepom druženju kroz cijelo vrijeme trajanja programa! Želimo Vam od srca puno uspjeha!

INFORMATIVNA RADIONICA ZA RUKOVATELJE CNC TOKARILICOM I GLODALICOM

Informativna radionica za Rukovatelje CNC tokarilicom i glodalicom jučer je uspješno odrađena! 
Zahvaljujemo se još jednom svim sudionicima radionice i pozivamo sve zainteresirane koji nisu mogli doći na radionicu na uvodno predavanje u ponedjeljak, 9. listopada 2017. godine u 17:00 sati!
Događanje smo popratili s par sličica, kako bismo Vam prenijeli dio atmosfere! 
Vaše Učilište Studium Županja