Specijalistička izobrazba u području javne nabave

U Učilištu Studium, u razdoblju od 11. listopada do 19. listopada održat će se Specijalistička izobrazba u području javne nabave u trajanju od 50 sati (11., 12., 17., 18. i 19. listopad)!

Specijalistička izobrazba iz javne nabave pretpostavka je provedbe postupaka javne nabave kod obveznika primjene Zakona o javnoj nabavi, oblik je stjecanja znanja i vještina koja su im neophodna za pravilno i učinkovito sudjelovanje u postupcima javne nabave te preduvjet za polaganje ispita i dobivanje važećeg certifikata iz javne nabave.

Usavršavanje u području javne nabave

22. listopad 2018. – Kriterij ekonomski najpovoljnije ponude – Predavači su Zlatko Hosu dipl.iur. i Vjekoslav Bagarić dipl.iur.

07. studeni 2018. – Nabava inženjerskih usluga i građevinskih radova –  Predavači su Zlatko Hosu dipl.iur. i Vjekoslav Bagarić dipl.iur.

26. studeni 2018. – Plan nabave i specifičnosti kod izrade plana nabave, Planiranje u sustavu javne nabave i registar ugovora u javnoj nabavi i okvirnih sporazuma – Predavač mr.sc. Lidija Radaković, dipl.oec.

NATJEČAJI

SAJAM FIZIOTERAPIJE

I ove godine Učilište Studium u suradnji s Lions klubom Vukovar i Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana organizira 4. Sajam fizioterapije u Vukovaru. Sajam će se održati u Hotelu Lav u Vukovaru, u petak 07. rujna 2018. godine s početkom u 17:00 sati. Ovim sajmom nastoji se pridonijeti promidžbi fizioterapijske struke, predstaviti rad fizioterapeuta, sustav školovanja, oprema i pomagala s kojom se fizioterapeuti služe u svom radu. Toga dana predavanja će održati i eminentni profesori i predavači iz struke kao što su: dr. sc. Iva Šklempe Kokić, mag. physioth., v. predavač., “Smjernice za vježbanje u trudnoći”; dr. med. Nikolina Ljubičić Marković spec. fizijatar i reumatolog, dr. med. Lucija Zelić, dr. med., Ivana Debeljak – “Sindrom subakromijalnog sraza – dijagnoza, klinička slika i liječenje”; Marko Krajina, bacc. physioth., Olja Redl, bacc. physioth., “Senzorna integracija u radu s djecom sa poteškoćama u razvoju; Olivera Čejić, dipl. physioth., Tatjana Karas, bacc. physioth., “Procjena pacijenta sa perifernim vestibularnim oštećenjem”. Sajam će bit završen otvorenom diskusijom o navedenim temama.

Objavljeni upisi za novu generaciju polaznika u Učilištu Studium
(14.6.2018)

Učilište Studium već godinama stvara prepoznatljivu obrazovnu ustanovu u Vinkovcima i Slavoniji. Šest učilišta, dugi niz godina postojanja i tisuće polaznika dokaz su kvalitetnih edukacija i stručnih profesora.

Ova ustanova za obrazovanje odraslih predstavlja vodeću instituciju u ovoj grani obrazovanja i kao takva omogućuje svojim polaznicima vrhunske stručnjake i uvjete rada na područjima programa obrazovanja koje provodi. Dugogodišnjim radom na područjima prekvalifikacije, dokvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja svojih polaznika kontinuirano mijenjaju kvalitativnu strukturu radnog stanovništva i potencijalne radne snage na području Republike Hrvatske.

Osim u Vinkovcima, Učilište Studium nalazi se u još čak pet gradova, a to su: Osijek, Vukovar, Županja, Valpovo i Bjelovar.

I ove godine Učilište Studium objavilo je početak upisa za novu generaciju polaznika. Od mnoštva edukacijskih programa kao što su programi za fizioterapeutskog tehničara, farmaceutskog tehničara, zdravstveno laboratorijskog tehničara, dentalnog asistenta, tehničara za očnu optiku, sanitarnog tehničara, tehničara za računalstvo, zaštitara, veterinara, instruktora fitnessa u teretani te instruktora fitnessa uz glazbu, sve do programa usavršavanja za voditelja projekata financiranih iz EU fondova ili iz područja javne nabave, samo su dio bogatog izbora edukacija koje ova obrazovna ustanova nudi. Svi zainteresirani mogu pronaći Učilište Studium na adresi Ljudevita Gaja 18 u Vinkovcima, dok se sve dodatne informacije mogu dobiti na kontakt telefon 032617100 ili na broj 0913761661.

U današnjim vremenima nepovoljnih strujanja na tržištima rada, Učilište Studium kontinuirano radi na osiguranju kvalitetnih stručnih kadrova kao temelju razvoja sektora obrazovanja. Osim toga, razvijaju suradnju s renomiranim poduzećima i institucijama na području Republike Hrvatske koji polaznicima osiguravaju mentorstvo od strane stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u radu na ciljanim poslovima, koje za cilj imaju povećanje zapošljivosti, razvoj i prilagodbu programa obrazovanja zahtjevima tržišta rada.

„U Učilištu Studium kontinuirano radimo na promicanju važnosti cjeloživotnog obrazovanja kao temeljne odrednice modernog čovjeka u društvu znanja te je naša misija sustavna prilagodba zahtjevima tržišta rada kao i  razvijanje programa obrazovanja koji će omogućiti polaznicima stvaranje znanja i vještina kojima ostvaruju prednosti prilikom zapošljavanja te napredovanje na radnim mjestima. Iznimno smo ponosni na razinu znanja i stručnosti naših polaznika po završetku obrazovnog programa“, istaknula je Ana Gale, ravnateljica Učilišta Studium.

Kako bi potaknuli razvoj cjeloživotnog obrazovanja i povećali svijest o njegovoj nužnosti i potrebi Učilište Studium je tijekom svog poslovanja sudjelovalo kao nositelj i partner na nekoliko projekata značajnih za unaprjeđenje cjeloživotnog obrazovanja, od kojih se mogu izdvojiti:  „INOVA – inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba“, „Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske lokalne i regionalne kuhinje – Okusi tradicije“, „Wellness kuhar za wellness turizam u Primorju i Slavoniji“, „Eko je fora“. Trenutno u provedbi imaju tri projekta: „EduAkcija – Edukacijom do povećanja zapošljivosti“, „Škole različitih jednakosti“ i OBLAK – Obrazovanjem do lakšeg zaposlenja“ koji se provodi u suradnji s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.

Ovakvim i sličnim aktivnostima nastoji se ostvariti vizija Učilišta Studium da se razvije u vodeću obrazovnu ustanovu na hrvatskom tržištu koja s visokim stupnjem suradnje, kako s državnim tako i privatnim sektorom, stvara društvo zasnovano na cjeloživotnom obrazovanju. Uvijek treba imati na umu da ideja cjeloživotnog učenja i obrazovanja, kao put ka bržem i kvalitetnijem zapošljavanju, polazi od pretpostavke da je čovjek najveće bogatstvo društva i da zato u njega treba ulagati.

JAVNI POZIV ZA BESPLATNE EDUKACIJE

 

 

Učilište Studium u sklopu projekta “EduAkcija- Edukacijom do povećanja zapošljivosti“ poziva sve zainteresirane da se uključe u informativne radionice o besplatnim programima osposobljavanja, usavršavanja i prekvalifikacija za sljedeća zanimanja:
 Osposobljavanje – zavarivač/ica TIG postupkom

  Usavršavanje za poslove montera/ke fotonaponskih sustava

  Osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu

  Osposobljavanje za poslove barmena/ice i priprematelja/ice koktela

  Prekvalifikacija za zanimanje kuhar/ica 

 Prekvalifikacija za zanimanje konobar/ica

Na javni poziv mogu se javiti: 

 Odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija

  Odrasle osobe između 15 – 34 godina samo sa završenom osnovnom školom

  Dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine 

Projekt provodi Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (područni ured Vukovar). Edukacije su u potpunosti financirane iz Europskog socijalnog fonda u svrhu povećanja konkurentnosti na tržištu rada postizanjem veće razine znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba te ostvarivanje lakšeg zaposlenja istih. Ukupna vrijednost projekta je 1.484.616,44 kuna, dok je trajanje projekta 3 godine. 

Prijave su otvorene do 15. rujna 2018. godine.


Molimo zainteresirane da se prijave putem

 Tel: 032/617-100 Mob: 091/376-1661 E-mail: studium.eduakcija@uciliste.net

 

Održana početna konferencija projekta "Eduakcija"

U sklopu provedbe projekta EduAkcija – Edukacijom do povećanja zapošljivosti održana je početna konferencija u Hotelu Lav u Vukovaru 23. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati.

Projekt su predstavile ravnateljica Učilišta Studium Ana Gale, asistentica na projektu Vedrana Žilić i Jasna Kolar, v.d. predstojnica Područnog ureda Vukovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt provodi Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (područni ured Vukovar). Edukacije su u potpunosti financirane iz Europskog socijalnog fonda u svrhu povećanja konkurentnosti na tržištu rada postizanjem veće razine znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba te ostvarivanje lakšeg zaposlenja istih. Ukupna vrijednost projekta je 1.484.616,44 kuna, dok je trajanje projekta 3 godine.

 

 

PRVI SASTANAK RADNE SKUPINE U SKLOPU PROJEKTA INOVA

U Vukovaru je 12. listopada 2015. u sklopu projekta INOVA – Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlnih osoba održan 1. sastanak radne skupine.

Na sastanku su nazočili suradnici projekta – predstavnici hotela, predstavnici svih partnetskih institucija: Ucilista Studium, Diopter-otvorenog ucilista, Narodnog ucilista, Adriatic educatia i Hrvatskog zavoda za zaposljavanje, te stručnjak za izradu kurikuluma. Cilj sastanka radne skupine je dobiti dovoljno informacija o profilu zaposlnika koji su potrebni hotelima. Prema rezultatima istraživanja tržišta o potrebama hotela radna skupina će razvijati 3 programa obrazovanja čiji će polaznici dobiti kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za rad u hotelima, te na taj način postati konkurentniji na tržištu rada.

DRUGI SASTANAK RADNE SKUPINE U SKLOPU PROJEKTA INOVA

23. studenog 2015. godine u Splitu je održan 2.sastanak radne skupine.

Na sastanku su nazočili suradnici projekta – predstavnici hotela , predstavnici svih partnerskih institucija: Učilišta Studium, Diopter-otvorenog učilišta, Narodnog učilišta, Adriatic educatia i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te stručnjak za izradu kurikuluma. Cilj sastanka radne skupine bio dobiti dovoljno informacija o profilu zaposlenika koje hoteli očekuju kao i inovativnim konceptima programa obrazovanja prema potrebama tržišta rada.

Prezentirani su prijedlozi programa koji su pripremljeni od strane vanjskog stručnjaka za izradu kurikuluma .Na postojeće draftove programa članovi radne skupine dali su svoje prijedloge o izmjenama i dopunama sadržaja temeljem kojih će se izraditi finalna verzija programa obrazovanja.

Press release

30.11.2017. godine započeo je novi projekt  Ekonomske škole Vukovar.  Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca iz Vinkovca i OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Poziva UP.03.2.2.03. “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno od 30.11.2017.-30.11.2019.  Ukupna vrijednost je 1.199.006,88 kn od čega financiranje Europske unije iznosi 100 %.

Opći cilj ovog projekta je povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova u VSŽ za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti kroz izradu i provedbu novih izvannastavnih aktivnosti.

Projektom će se unaprijediti znanja i vještine odgojno obrazovnih radnika u interkulturalnoj I digitalnoj pismenosti. Razviti će se 2 izvannastavne aktivnosti za srednje škole i 4 izvannastavne aktivnosti za osnovne škole. Kao temelj unaprjeđenja pismenosti ovog projekta razviti će Portal Škole jednakih različitosti koji će biti rezultat svih izvannastavnih aktivnosti.

Kroz povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih radnika za interkulturalnu i digitalnu pismenost i nabavu potrebne opreme stvoriti će se preduvjeti za uspješnu provedbu razvijenih izvannastavnih aktivnosti te će na taj način učenici spomenutih ustanova dobiti priliku za boljim I zajedničkim životom u zajednici.  Razvoj Portala Škole jednakih različitosti temelj je razvoja svijesti o potrebama interkulturalne  i digitalne pismenosti na ovom području.

Koordinator : Vedrana Žilić

Održana početna konferencija projekta

U ponedjeljak 5.veljače 2018. u prostorijama Hotela Lav u Vukovaru održana je početna konferencija projekta čiji je nositelj Ekonomska škola Vukovar, a partneri su Učilište StudiumEkonomska škola Ivana Domca Vinkovci i Osnovna škola Nikole Tesle Mirkovci.

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.006,88 kuna te se u 100% iznosu financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Tijekom dvije godine trajanja projekta unaprijediti će se znanja i vještine 60 odgojno-obrazovnih djelatnika, dok će 100 učenika kroz provedbu novih izvannastavnih aktivnosti unaprijediti interkulturalnu i digitalnu pismenost.