fbpx

Program treninga za unaprjeđenje vještina mentora

Datum objave: 01/06/2020

Učilište Studium

U okviru projekta “Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ“, angažirani su stručnjaci za unaprijeđenje vještina mentora i predavača

Stručnjaci su angažirani kako bi se unaprijedili kapaciteti mentora i predavača za rad na provedbi programa obrazovanja koji se razvijaju u sklopu projekta; Animator za aktivni turizam; Animator za kulturni turizam i Voditelj prodaje i marketinga u turizmu.

Vanjski stručnjaci osmislili su prilagođeni program treninga koji je izveden dislocirano, na Plitvičkim jezerima, kako bi svi sudionici mogli biti posvećeni unaprjeđenju znanja i vještina koja su potrebna za dobro poučavanje polaznika. Na Plitvicama su predavači i mentori prošli posebno osmišljen dvodnevni trening pedagoških i metodičko-didaktičkih vještina, te jednodnevni trening stručnih vještina u turizmu. Predavači i mentori, prošli su ključne teme iz područja andragogije, didaktike i metodike. Vježbali su komunikacijske i prezentacijske vještine, te kako poučavati odraslu osobu. Unutar edukacije o stručnim vještinama u turizmu prezentirane su sve vrste turizma, te mogućnosti i potencijali za razvoj turizma kroz provedbu edukacija na području VSŽ.

Radi se o projektu čiji nositelj je Tehničko učilište Vinkovci, a sufinanciran je 100% iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržišta rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Partneri projekta su:
• Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih,Vukovar
• Polet d.o.o. za cestovni prijevoz putnika i prateće djelatnosti u prometu , Vinkovci.

Trajanje projekta je 20 mjeseci (23.04.2019. – 23.12.2021.), iznos odobrenih sredstava iznosi 997.744,84 kn, a područje provedbe projekta je Vukovarsko-srijemska županija.

Ciljane skupine projekta su dugotrajno nezaposlene osobe:
• mladi do 25 godina
• stariji od 54 godine

Kroz projekt će se razviti novi, inovativni programi obrazovanja u turizmu, u skladu s definiranim potrebama nezaposlenih te potrebama turističkog sektora u VSŽ. Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz pripremu i provedbu inovativnih inicijativa za zapošljavanje u sektoru turizma.

Povezane vijesti

Online sastanak Erasmus+ projekt DIG-GSW

Online sastanak Erasmus+ projekt DIG-GSW

Tijekom mjeseca lipnja projektni tim Učilišta Studium nastavio je raditi i na Erasmus+KA220 projektu DIG-GSW (Becoming a global witness via digital toolkit). Održan je redovni online sastanak u...