fbpx

Fitness Akademija Slavonija 2020

Trebaš li osposobljavanje za trenera ili želiš pohađati samo jednu ili više stručnih radionica naših predavača koji su vrhunski u svom poslu – Fitness Akademija Slavonija je pravo mjesto za tebe!

Na Fitness Akademiju se mogu prijaviti svi!  Namijenjena je studentima kineziologije, fizioterapije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, fizioterapeutima, sportašima, svim trenerima te polaznicima osposobljavanja za trenere ali i vježbačima koji samostalno provode treninge kao i rekreativcima željnih novih znanja.

Bilo da želite usavršiti svoje znanje ili steći novo, želite li od hobija napraviti posao, podići svoje sposobnosti ili pak trening na novu razinu, bolje pristupiti vašim klijentima – Fitness Akademija je Vaša odskočna daska.

Ovakav oblik teorijsko – praktičnih seminara omogućuje vam stjecanje dodatnih znanja, sposobnosti i vještina kako bi bili u korak s razvojem struke.

Za pohađanje pojedinog seminara polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju izdanu od strane Fitness Akademije i Učilišta Studium.

 

Prijave i informacije

 

Raspored seminara & predavači

 

Funkcionalni obrasci u treningu s otporom

Osijek, 28.11.2020.

Prof.dr.sc.,D.O. Goran Marković

Prof.dr.sc.,D.O. Goran Marković

Motus Melior

TEMA: Funkcionalni obrasci u treningu s otporom
TRAJANJE: 8 sati
VRIJEME: 09:30 sati
MJESTO: OSIJEK – Tauros Strength & Conditioning, Avenue Mall Osijek
OBLIK SEMINARA: praktično i teorijsko predavanje

MOTUS MELIOR

OPIS SEMINARA

Trening s otporom nezaobilazni je modalitet vježbanja u području sporta, rehabilitacije i fitnesa. Zadnjih 10-ak godina postoji naglašen interes za „funkcionalnošću“ vježbi, posebice vježbi s otporom. Međutim, kriteriji na temelju koji je moguće suditi o funkcionalnoj naspram disfunkcionalne izvedbe neke vježbe često su arbitrarni, što otežava razumijevanje među trenerima te između trenera i klijenata (sportaša, rekreativaca, pacijenata).

Kroz ovaj intenzivan 1-dnevni praktični seminar, polaznici će naučiti temeljne biomehaničke i živčane principe izvedbe više-zglobnih vježbi s otporom poput čučnja, iskoraka, mrtvog dizanja, skleka, zgiba te raznih varijanti potisaka i povlačenja. Ključ ovog seminara vezan je uz optimizaciju rada živčano-mišićnog sustava vježbača uz minimizaciju unutrašnjeg i vanjskog stresa na mišićno-koštani sustav. Učinkoviti načini korekcije disfunkcionalnih obrazaca pokreta će također biti predstavljeni.

Seminar je namijenjen studentima kineziologije i fizioterapije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, trenerima te polaznicima osposobljavanja, fizioterapeutima, ali i vježbačima koji samostalno provode trening s otporom te rekreativcima željnih novih znanja.

CILJEVI SEMINARA

OPĆI CILJEVI SEMINARA

Razumjeti i znati u praksi primijeniti temeljne principe funkcionalnog pokreta utemeljene na građi i funkciji lokomotornog sustava.

SPECIFIČNI CILJEVI SEMINARA

Znati demonstrirati pravilnu izvedbu temeljnih vježbi s otporom.

 Znati prepoznati funkcionalnu i disfunkcionalnu izvedbu vježba s otporom.

Znati poučavati klijenta funkcionalnoj izvedbi temeljnih vježba s otporom te korigirani disfunkcionalne obrasce pokreta.

Polaznici će dobiti certifikat prof.Gorana Markovića te Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening).

Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Osnivač je i direktor Laboratorija za motoričku kontrolu i izvedbu pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje sa suradnicima provodi istraživanja o funkciji i transformaciji živčano-mišićnog sustava čovjeka, a s ciljem optimiranja izvedbe i uspješnosti u sportu te prevencije i rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma.

Osim sveučilišnog znanstveno-nastavnog rada, doktor Marković izrazito je aktivan u sportskoj i rehabilitacijskoj praksi.

Osnovao je i obnaša funkciju direktora sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, vođen idejom da stvori međunarodno priznati centar izvrsnosti na području optimiranja zdravlja, forme, izvedbe i uspješnosti sportaša i opće populacije te prevencije i konzervativne rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma.

OSIJEK - 28.11.2020.

Prijave i informacije:

 

Polaznici će dobiti certifikat prof.Gorana Markovića te Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

Razbijanje mitova u području fitnesa i fizioterapije: iz znanosti u praksu

Vukovar – 6.12.2020.

Sandro Venier, mag.cin.bacc.phyisoth.

Sandro Venier, mag.cin.bacc.phyisoth.

VENIER – centar za rehabilitaciju ozljeda i boli

TEMA: Razbijanje mitova u području fitnesa i fizioterapije : iz znanosti u praksu
TRAJANJE: 8 sati
VRIJEME: 09:30 sati
MJESTO: Sportski objekti Vukovar, VuGym
OBLIK SEMINARA: praktično i teorijsko predavanje

OPIS

Postoji puno različitih mišljenja o tome što je funkcionalni trening te se danas susrećemo sa puno mitova u području fitnesa, treninga i fizioterapije koji u značajnoj mjeri štete napretku u treningu i rehabilitaciji ozljeda, te sukladno tome štete i kvaliteti života pojedinaca. Srećom, istraživanja u području fizioterapijske i kineziološke znanosti nam mogu pomoći u boljem razumijevanju ove problematike.

Prvi dio seminara će biti primarno teorijskog, a drugi dio praktičnog karaktera.
– Što je (ne)funkcionalni trening?
– Istezanje: zašto, kada, kako i koliko?
– Što je bol?
– Koliko i kada je bitna postura?
– Smiju li koljena prelaziti prste?
– Koji su zdravstveni benefiti različitih vrsta treninga?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će se diskutirati kroz praktični i teorijski dio.

CILJ

Primarni cilj ovog seminara je usvajanje teorijskih i praktičnih znanja koja će pomoći polaznicima u području fitnesa, fizioterapije, kineziterapije, kondicijskog treninga i rehabilitacije ozljeda. Primjenom novostečenih znanja polaznici će naučiti kako bolje razumjeti bol i ozljede te kako planirati i programirati trenažni proces uz smanjen rizik nastanka ozljeda, sindroma prenaprezanja i kroničnih bolova.

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Sandro je vlasnik inovativnog Centra za rehabilitaciju ozljeda i boli “Venier” u kojemu svakodnevno rehabilitira, educira i trenira profesionalne sportaše i rekreativce s ciljem postizanja njihovih ciljeva. To čini putem uspješne integracije znanja iz područja fizioterapije, kineziologije i znanosti o boli. Takav je koncept revolucionaran na našim prostorima, primarno zbog čvrstih znanstvenih temelja na kojima se bazira filozofija rada.

Prema formalnoj edukaciji, Sandro je magistar kineziologije, kineziterapeut, prvostupnik fizioterapije te doktorand na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Objavio je 10ak stručnih i znanstvenih radova te je pohađao više od 30 stručnih seminara u području fizioterapije, kondicijske pripreme i kineziterapije u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim u privatnoj praksi, radi kao vanjski suradnik na katedri Kineziterapije na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te je četiri godine radio za Hrvatsku odbojkašku reprezentaciju u ulozi fizioterapeuta i kondicijskog trenera.

VUKOVAR - 6.12.2020.

Prijave i informacije:

 

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

Metodika i primjena treninga s kettlebellom u fitnessu i rekreaciji

Vinkovci – 12.12.2020.

Tomislav Didović, viši sportski trener

Tomislav Didović, viši sportski trener

Power Body

TEMA: Metodika i primjena treninga s kettlebellom u fitnessu i rekreaciji
TRAJANJE: 6-7 sati
VRIJEME: 09:30 sati
MJESTO: In_Spector Fitness, Vinkovci
OBLIK SEMINARA: praktično i teorijsko predavanje

Power Body

OPIS

Polaznici ovog seminara savladat će osnovna znanja treninga sa kettlebellom kao i metodički put učenja osnovnih vježbi sa kettlebellom (get up, dead lift, squat, press, swing, clean, snatch).

Također osnove planiranja i programiranja treninga sa kettlebellom u cilju razvoja jakosti, snage i mišićne izdržljivosti te kako isti koristi za mijenjanje morfoloških karakteristika tijela.

Seminar je namijenjen osobama koje se bave fitnessom i rekreacijom, bilo da su ozbiljni vježbači ili treneri.

CILJ

Polaznici seminara će dobiti znanja kako sigurno, pravilno i kvalitetno naučiti koristiti kettlebell i to znanje primijeniti kod svojih klijenata ili osobnih treninga.

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Tomislav Didović, sportski trener usmjerenja na fitness i rekreaciju svoju karijeru započinje nakon završetka studija 2014. godine.

Iste te godine odlučio se na polaganje StrongFirst licence za rad sa kettlebellom te nakon položenog ispita prisustvuje istim kao asistent budućim generacijama te kao predavač na radionicama.

2015. godine osnovao je POWER BODY funkcionalni centar u Slavonskom Brodu koji okuplja veliki broj rekreativaca i zaljubljenika u funkcionalni trening kao i veliki broj sportaša.

Put ga je dalje odveo u Motus Melior akademiju funkcionalnog pokreta gdje završava ciklus seminara o funkcionalnom treningu.

2018. godine je postao dio Mike Boylove škole educiranih trenera uspješno završivši CFSC (certified functional strength coach) I. I II. razinu.

2019. započinje edukaciju u malo drugačijem smjeru, a to je praška škola rehabilitacije, te započinje DNS exercise koji još uvijek traje.

Stoga će vam Tomislav predstaviti kettlebell u njegovom najboljem svjetlu te kako uspješno isti koristi u treningu rekreativaca.

VINKOVCI - 12.12.2020.

Prijave i informacije:

 

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

“Ne postoje granice. Postoje platoi, ali ne smiješ ostati na njima, moraš ići iznad. Ako te ubije, ubije te. Čovjek mora konstantno nadilaziti sebe.”

—Bruce Lee