fbpx

Fitness Akademija Slavonija 2022

Trebaš li osposobljavanje za trenera ili želiš pohađati samo jednu ili više stručnih radionica naših predavača koji su vrhunski u svom poslu – Fitness Akademija Slavonija je pravo mjesto za tebe!

Na Fitness Akademiju se mogu prijaviti svi!  Namijenjena je studentima kineziologije, fizioterapije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, fizioterapeutima, sportašima, svim trenerima te polaznicima osposobljavanja za trenere ali i vježbačima koji samostalno provode treninge kao i rekreativcima željnih novih znanja.

Bilo da želite usavršiti svoje znanje ili steći novo, želite li od hobija napraviti posao, podići svoje sposobnosti ili pak trening na novu razinu, bolje pristupiti vašim klijentima – Fitness Akademija je Vaša odskočna daska.

Ovakav oblik teorijsko – praktičnih seminara omogućuje vam stjecanje dodatnih znanja, sposobnosti i vještina kako bi bili u korak s razvojem struke.

Za pohađanje pojedinog seminara polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju izdanu od strane Fitness Akademije i Učilišta Studium.

 

Prijave i informacije

 

Raspored seminara & predavači

HIIT - High-Intensity Interval Training (Intervalni trening visokog intenziteta)

Osijek, 20.3.2022.

Prof.dr.sc.,D.O. Goran Marković

Prof.dr.sc.,D.O. Goran Marković

Motus Melior

TEMA: Intervalni trening visokog intenziteta (engl. High-Intensity Interval Training; HIIT)
TRAJANJE: 8 sati
VRIJEME: 09:00 sati
MJESTO: OSIJEK – Tauros Strength & Conditioning, Avenue Mall Osijek
Sv. Leopolda B. Mandića 50a, 31000 Osijek
OBLIK SEMINARA: praktično i teorijsko predavanje

MOTUS MELIOR

OPIS SEMINARA

Intervalni trening visokog intenziteta (engl. High-Intensity Interval Training; HIIT) predstavlja jednu od metoda treninga izdržljivosti koja je u primjeni u praksi još od početka 20. stoljeća. No, u zadnjem je desetljeću doživjela veliki porast popularnosti u treningu sportaša i rekreativaca. Jedan od razloga tome je i značajan porast broja istraživanja na tu temu te veća dostupnost tih rezultata istraživanja trenerima i vježbačima. Usprkos tome, postoje brojne nejasnoće i nedoumice vezane uz učinkovitu i sigurnu primjenu HIIT u treningu sportaša i rekreativaca.

U okviru ovog 1-dnevnog seminara biti će predstavljene najnovije znanstvene spoznaje i iskustva vezana uz primjenu HIIT u trenažnoj praksi. Polaznici će naučiti temeljne vrste HIIT-a (dugi intervali, kratki intervali, ponavljani trening sprinta i intervalni trening sprinta), njihov učinak na organizam sportaša i rekreativaca te način njihove primjene u svakodnevnoj trenažnoj praksi (programiranje i periodizaciju). S praktičnog stajališta, polaznici će naučiti određivati zone intenziteta opterećenja za učinkovito programiranje HIIT te će imati prilike iskusiti tipične oblike HIIT-a. Rizici i ograničenja vezana uz primjenu HIIT u treningu sportaša i rekreativaca će također biti obrađeni u okviru seminara.

Seminar je namijenjen studentima kineziologije, nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, trenerima te iskusnim vježbačima koji samostalno provode trening izdržljivosti.

CILJEVI SEMINARA

OPĆI CILJEVI SEMINARA

Razumjeti fiziološke osnove HIIT te ga znati u praksi učinkovito primijeniti u svrhu unaprjeđenja srčano-dišne i metaboličke sastavnice fitnesa i sportske izvedbe

SPECIFIČNI CILJEVI SEMINARA

1. Razumjeti fiziološke osnove i prilagodbu organizma na HIIT
2. Znati odrediti optimalne zone intenziteta opterećenja za tipične modalitete HIIT
3. Znati oblikovati i provoditi HIIT u treningu sportaša i rekreativaca

Polaznici će dobiti certifikat prof.Gorana Markovića te Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Osnivač je i direktor Laboratorija za motoričku kontrolu i izvedbu pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, gdje sa suradnicima provodi istraživanja o funkciji i transformaciji živčano-mišićnog sustava čovjeka, a s ciljem optimiranja izvedbe i uspješnosti u sportu te prevencije i rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Osim sveučilišnog znanstveno-nastavnog rada, doktor Marković izrazito je aktivan u sportskoj i rehabilitacijskoj praksi.

Osnovao je i obnaša funkciju direktora sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, vođen idejom da stvori međunarodno priznati centar izvrsnosti na području optimiranja zdravlja, forme, izvedbe i uspješnosti sportaša i opće populacije te prevencije i konzervativne rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma.

OSIJEK - 20.3.2022.

Prijave i informacije:

 

Polaznici će dobiti certifikat prof.Gorana Markovića te Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

Osnove dijagnostike motoričkih sposobnosti

Vinkovci – 2.4.2022.

Petar Varoščić

Petar Varoščić

Basic PRO Coach – BASIC GYM ONE

TEMA: Osnove dijagnostike motoričkih sposobnosti
TRAJANJE: 6 sati
VRIJEME: 10:00 sati
MJESTO: In_spector fitness,
Trg Franje Tuđmana 2, 32100, Vinkovci
OBLIK SEMINARA: praktično i teorijsko predavanje

BASYC GYM ONE

OPIS

Polaznici ovog predavanja svladat će osnove dijagnostike motoričkih sposobnosti poput eksplozivne snage tipa skok (horizontalna i vertikalna komponenta), eksplozivne snage tipa sprint, sposobnosti promjene smjera kretanja, kao i procjenjivanja stanja jakosti.

Također, približit će im se kako napraviti analizu utvrđenih rezultata testiranja, kako uočiti defitice i disbalanse, te kako iste iskoristiti u planiranju i programiranju trenažnog procesa.

Seminar je namijenjen kondicijskim trenerima, trenerima fitnessa i rekreacije, studentima kineziološkog fakulteta, kao i sportašima koji žele na precizniji način odrediti svoje prednosti i nedostatke.

CILJ

Polaznici seminara će dobiti konkretna znanja o testiranju motoričkih sposobnosti, kao i precizne upute kako napraviti analizu i programirati trenažni proces.

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Petar Varoščić je od 2016. godine glavni kondicijski trener u Basic Gym One-u pod mentorstvom Marina Bašića, dok je njegov put kao kondicijski trener krenuo 2014. uz Vedrana Ćosića. Uz to je i voditelj dijagnostičkog odsjeka dvorane i kondicijski trener mnogim sportašima.

Kroz njegove ruke su prošli mnogi vrhunski sportaši (Ante Budimir, Luka Sokolić, Karlo Bartolec, Jurica Pršir, Valentino Majstorović, Marko Pajač), ali i mladi perspektivni sportaši (Dino Prižmić, Luka Išlić, Borna Devald, Tara Wurth, Živa Falkner).

Usporedno, od 2018. je i kondicijski trener profesionalnim MMA borcima iz American Top Teama Zagreb (Ivan Erslan, Filip Pejić, Francisco Barrio), kao i zlatnom olimpijcu Satoshiu Ishiiu.

Uz veliko praktično iskustvo, Petar će vam prenijeti najbitnije informacije o prvoj stavci kondicijskog treninga, a to je dijagnostika motoričkih sposobnosti.

Vinkovci - 2.4.2022.

Prijave i informacije:

 

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

Bodyweight

Vukovar – 9.4.2022.

Norbert Žmegač Kunić

Norbert Žmegač Kunić

Basic PRO Coach – BASIC GYM ONE

TEMA: Bodyweight
TRAJANJE: 6-8 sati
VRIJEME: 10:00 sati
MJESTO: Sportski objekti Vukovar, VuGym
Trg Dražena Petrovića 2, 32000, Vukova
OBLIK SEMINARA: praktično i teorijsko predavanje

BASYC GYM ONE

OPIS

Basic PRO Coach BODYWEIGHT seminar je namijenjen svim fitnes i kondicijskim trenerima, ali i rekreativcima i sportašima koji žele naučiti kako trenirati s vlastitim tijelom u cilju povećanja jakosti, snage, izdržljivosti, ali i promjene sastava tijela.

CILJ

1. Usvojiti načela vježbanja s vlastitim tijelom
2. Razumjeti potrebne vježbe podijeljene prema pokretima (potisak, povlačenje, čučanj, pregib kukova, rotacija)
3. Znati metodiku i učenje pojedinih vježbi
4. Primijeniti vježbe reseta i prevencije od povreda
5. Razumjeti protokole za poboljšanje jakosti i izdržljivosti te kako uklopiti bodyweight trening u individualne i grupne treninge.

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Norbert Žmegač-Kunić je osobni i kondicijski trener u Basic Gym One teretani u Zagrebu.

Svoje dugodišnje trenersko iskustvo započeo je kao trener u hotelu Sport u Ivanić-Gradu gdje se svakodnevno susretao s individualnim i grupnim programima treninga.

U sklopu Basic Gym One edukacija, pohađao je Total Body Coach 1, 2 i 3 pod vodstvom Marina Bašića, te postao certificirani Basic Pro Coach. Osposobljen je za rad po Basic Training For Life sustavu, a pohađao je i specijalne seminare za rad sa girjama, bugarskim vrećama, weightlifting seminar i bodyweight seminar. Također, prisustvovao je seminaru jednog od najpoznatijih trenera današnjice, Stevea Maxwella, „Stay forever young“, te mu asistirao prilikom stvaranja njegovog novog bodyweight programa. Isto tako, certificiran je za provođnje „Bodyweight“ i „Kettlebell“ seminara.

2019. godine sudjelovao je kao trener u RTL-ovom tv showu Fittest Family, zajedno s proslavljenim sportskim licima Vladom Šolom i Nikom Fleiss, u kojem je ujedno i odnio pobjedu zajedno sa svojim timom.

Zajedno s Marinom Bašićem, osnivačem Basic Gym One teretane, osmislio je program za kompletnu promjenu životnog stila, Change for Life, u trajanju od 8 tjedana te 12-mjesečni online pogram za rekreativce namijenjen radu u teretani. Posvećen je unaprjeđenju kvalitete života pojedinaca koji žele izvući najbolje od sebe u sportu, kako kod rekreativaca, tako i kod profesionalnih sportaša.

Njegov moto je „Break your limits“, što svakako pokazuje da mu je najviše stalo do velike posvećenosti sportskim ciljevima i da za njega ne postoje prepreke koje mogu spriječiti bilo kakav napredak koji si kao pojedinci zadamo.

Vukovar - 9.4.2022.

Prijave i informacije:

 

Polaznici će dobiti Potvrdu o stručnom usavršavanju od strane Učilišta Studium i Fitness akademije Slavonija.

“Ne postoje granice. Postoje platoi, ali ne smiješ ostati na njima, moraš ići iznad. Ako te ubije, ubije te. Čovjek mora konstantno nadilaziti sebe.”

—Bruce Lee