fbpx

Kako pobijediti strah od učenja stranog jezika?

Datum objave: 23/02/2022

Učilište Studium

Učenje stranog jezika za neke može biti zabavno iskustvo, dok je za neke to živa drama te često rezultira odustajanjem od upisanog tečaja. Često kažu kako „moraš biti rođen s talentom za jezike“.
No je li to stvarno istina ili zabluda?

Učenje stranog jezika nije nimalo lagan zadatak, ali to ne znači da je nemoguć.

Živimo u vremenu kada su nam dostupne aplikacije, online edukacije, Youtube videa i brojne druge pogodnosti koje nam mogu olakšati učenje stranog jezika.

Kako bi lakše pobijedili strah od učenja stranog jezika te usavršili svoje znanje, donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći prevladati vaš strah.

1. Napravite (realan!) plan

Postavite si jasne i realne ciljeve. Ne možete očekivati da ćete nakon drugog sata tečaja već perfektno pričati i razumjeti jezik. Rasporedite svoje vrijeme, pratite svoje napretke i pomake. Ne postoji magičan način za brže učenje, ali ne zaboravite da se upornost i predanost uvijek isplate 🙂

2. Čitajte i gledajte na stranom jeziku

Vaša najdraža serija nema prijevod na hrvatski? Odlično! Neka vam ovo bude test za provjeru znanja jezika kojeg učite. Odvojite si vrijeme i spojite ugodno s korisnim kako biste lakše savladali jezik. Pronađite zanimljivi članak na stranom jeziku. Otkrije literaturu koju vas zanima te ju pronađite na stranom jeziku. Jedna stranica na dan čini veliku razliku i napredak u vašem učenju.

3. Aplikacije za pomoć u učenju

Postoje brojne besplatne aplikacije koje vam omogućuju da se igrate i učite. Koliko dnevno vremena provedete na Facebook-u, Instagramu, Tik-Toku? Sigurno možete odvojiti i 20 minuta svoga vremena i proći kroz osnovne razine engleskog jezika ili otkriti nešto novo na njemačkom jeziku.

4. Ostanite motivirani

Ne odustajte kod prvog neuspjeha. Sjetite se da nam greške samo ukazuju na čemu trebamo još poraditi i jesmo li spremni za daljnji napredak. Nagradite sebe kada primijetite svoj napredak i uživajte u procesu učenja.

Pobijedite svoje strahove i upišite tečaj stranih jezika na Učilištu Studium!

Program učenja engleskog jezika usklađen je s europskim smjernicama,a njihov sastavni dio čine europski prihvaćene razine jezičnih kompetencija. Zajednički europski referentni okvir za jezike jasno definira koja znanja,
vještine i kompetencije polaznici programa moraju razviti na pojedinom stupnju te jezične strukture kojima bi se trebalo služiti kako bi određeni jezik mogli koristiti za komuniciranje.

Ne možeš doći do nas? Priključi nam se online! Prati naše objave na društvenim mrežama i saznaj kada nam se možeš priključiti na online tečaju stranih jezika!

Povezane vijesti

Redovito usavršavanje u području javne nabave

Redovito usavršavanje u području javne nabave

Prijave u tijeku – Vinkovci! U Vinkovcima će se, na dan 3. lipnja 2022. godine, održati redovito usavršavanje u području javne nabave.  Redovito usavršavanje u području javne nabave Predavač:...