fbpx

Projekt “Škole različitih jednakosti”

Datum objave: 30/11/2017

Učilište Studium

30.11.2017. godine započeo je novi projekt Ekonomske škole Vukovar.

Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih iz Vukovara, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca iz Vinkovca i OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Poziva UP.03.2.2.03. “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno od 30.11.2017.-30.11.2019. Ukupna vrijednost je 1.199.006,88 kn od čega financiranje Europske unije iznosi 100 %.

Opći cilj ovog projekta je povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova u VSŽ za razvoj interkulturalne i digitalne pismenosti kroz izradu i provedbu novih izvannastavnih aktivnosti.

Projektom će se unaprijediti znanja i vještine odgojno obrazovnih radnika u interkulturalnoj I digitalnoj pismenosti. Razviti će se 2 izvannastavne aktivnosti za srednje škole i 4 izvannastavne aktivnosti za osnovne škole. Kao temelj unaprjeđenja pismenosti ovog projekta razviti će Portal Škole jednakih različitosti koji će biti rezultat svih izvannastavnih aktivnosti.

Kroz povećanje kapaciteta odgojno obrazovnih radnika za interkulturalnu i digitalnu pismenost i nabavu potrebne opreme stvoriti će se preduvjeti za uspješnu provedbu razvijenih izvannastavnih aktivnosti te će na taj način učenici spomenutih ustanova dobiti priliku za boljim I zajedničkim životom u zajednici. Razvoj Portala Škole jednakih različitosti temelj je razvoja svijesti o potrebama interkulturalne i digitalne pismenosti na ovom području.

Koordinator : Vedrana Žilić

O projektu:

Naziv projekta: Škole različitih jednakosti

Nositelj projekta: Ekonomska škola Vukovar

PartnerI: Učilište Studium, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci, OŠ Nikole Tesle Mirkovci

Vrijednost projekta: 1.199.006,88 kn

Trajanje projekta: 24 mjeseca, 30.11.2017.-30.11.2019.

EU sufinanciranje : 100%

Područje provedbe projekta: Vukovarsko-srijemska županija.

Korisnici projekta: Škole

Program: OP – Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.;
Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“

Povezane vijesti

Online sastanak Erasmus+ projekt DIG-GSW

Online sastanak Erasmus+ projekt DIG-GSW

Tijekom mjeseca lipnja projektni tim Učilišta Studium nastavio je raditi i na Erasmus+KA220 projektu DIG-GSW (Becoming a global witness via digital toolkit). Održan je redovni online sastanak u...