fbpx

Održana završna konferencija projekta „Nova zanimanja za Nove tehnologije“

Datum objave: 14/12/2021

Učilište Studium

U sklopu projekta Nova zanimanja za Nove tehnologije održana je završna koferencija.

Završna konferencija održala se s ciljem predstavljanja ostvarenih rezultata projekta kao i samog projekta i projektnih aktivnosti.

Na završnoj konferenciji projekta sudjelovali su i predavači nekih od programa obrazovanja te su ukratko opisali što su s polaznicima prolazili u sklopu projekta te naglasili važnost cjeloživotnog učenja i sudjelovanje u programima obrazovanja.

Ravnateljica Učilišta Studium Ana Gale na završnoj konferenciji istaknula je kako su programi koji su se provodili u sklopu projekta programi za kojima su poslodavci s lokalnog tržišta izrazili želju i potrebu za provođenjem te da se nada kako će programi obrazovanja naići na pozitivan odgovor u daljnjem redovnom poslovanju Učilišta Studium. Predstojnica HZZ PU Vukovar Jasna Kolar naglasila je kako je uloga partnera u sklopu projekta bila, nakon provedenog programa obrazovanja, provedba radionica priprema za tržište rada u vidu “klubova za zapošljavanje” odnosno radionica izrade životopisa, prijave za posao kao i akcijskog plana potrage za poslom. Također je naglasila kako se uvijek rado odazivaju na sudjelovanje u projektima koji imaju za cilj povezati tržište rada i nezaposlene osobe te da se nada kako će u budućnosti također biti projekata koji će imati za cilj smanjenje broja nezaposlenih osoba.

Povezane vijesti