fbpx

Početna konferencija projekta “GOAL”

Datum objave: 28/02/2022

Učilište Studium

U okviru projekta „GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva “ dana 28. veljače 2022. održana je početna konferencija u svrhu predstavljanja projektnih aktivnosti i ciljeva široj javnosti.

Riječ je o projektu čiji je nositelj MNK VINKOVCI – Učilište Studium a projekt je sufinanciran 100 % i to 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske kroz poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Partneri projekta su:
• UČILIŠTE STUDIUM – ustanova za obrazovanje odraslih
• Institut za unaprjeđenje kvalitete života
• Sportska udruga građana funkcionalni kružni trening – FCT.

Trajanje projekta je 12 mjeseci (2.12.2021. – 2.12.2022.), iznos odobrenih sredstava iznosi 385.939,67 kn a područje provedbe je Vukovarsko-srijemska županija.

Ciljna skupina projekta su lokalni OCD-ovi koji sudjeluju u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada. Krajnji korisnici su članovi i upravljačka struktura udruga, osobe starije životne dobi, nezaposlene osobe ali i šira lokalna zajednica.

Projektne aktivnosti su:
1. Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva
V. Promidžba i vidljivost
PM Upravljanje projektom i administracija.

Članovi Udruga i upravljačka struktura biti će uključeni u aktivnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta udruga putem radionica, izobrazbe i prenošenja stečenog znanja na širu javnost u lokalnoj zajednici.

Radionice koje će se provesti u svrhu jačanja su:

  • Radionica financijskog upravljanja,
  • Radionica o zakonodavnim okvirima,
  • Izobrazba za prilagodbu poslovanja uz primjenu IKT-a u poslovanju,
  • Program obrazovanja za upravljanje kriznim situacijama te
  • Edukacija za jačanje kapaciteta OCDa za unaprjeđenje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina posebice starijih osoba uslijed kriznih situacija.

U sklopu projekta izraditi će se i provesti trening u malonogometu s elementima socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja. U navedenu aktivnost uključiti će se osobe starije životne dobi te će se prilikom provedbe navedene aktivnosti koristiti oprema koja će se nabaviti kroz projekt i koja je potrebna za organizaciju i provedbu treninga malonogometa.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva iz Vukovarsko-srijemske županije za odgovor na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama provedbom sportskih aktivnosti. Projekt, također ima za cilj poticati i motivirati krajnje korisnike, društvenu uključenost, razvoj aktivnog građanstva te kreirati i razvijati individualne potencijale pojedinca.

Fotogalerija

Povezane vijesti

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.