fbpx

osposobljavanja i usavršavanja

Željeznička zanimanja

Manevristi

Program usavršavanja za poslove manevriste provodi se s ciljem da se polaznici usavrše sukladno potrebama za obavljanje poslova manevriste. 

O programu

U teretnom prometu postoji velika potreba za manevristima budući da je manevriranje veoma važno u pogledu pravilnog i pravovremenog sastavljanja i rastavljanja vlakova ali i u pogledu sigurnosti željezničkog prometa i radnika koji obavljaju manevriranje.

Uvjeti za upis

U program osposobljavanja upisuju polaznici koji imaju:

  • najmanje završenu srednju školu
  • najmanje navršenih 18 godina života
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova manevriste.

Manevristi, rukovatelji manevrom i kočničari rade na otvorenom prostoru, kolodvorima, izloženi svim klimatskim uvjetima, stalnoj buci i povremeno smanjenoj vidljivosti. Početak i završetak rada kočničara ovisi o redu vožnje vlakova i može biti u različito doba dana ili noći. Izmjena vremena rada i odmora nije ritmična, a smjene i odmori nejednaka su trajanja. Za obavljanje poslova manevrista važna je tjelesna kondicija, spretnost i snaga.

Zašto izabrati nas?

Usmjereni smo na polaznike  – svaki polaznik je centar naših aktivnosti. Dinamično okruženje i moderne učionice te stručni, fleksibilni i kreativni predavači čine radnu atmosferu ugodnom za svakog polaznika.

Predavača

Lokacija

Programa

+ Polaznika

“Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki”

—Aristotel