fbpx

Vaučeri za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba

Datum objave: 27/01/2022

Učilište Studium

U narednom razdoblju od četiri godine, počevši od 1. travnja 2022. godine,  osigurano je 300 milijuna kuna za projekt “Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih”. Tim povodom je Zajednica za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore organizirala dvodnevnu konferenciju kako bi povezala sve ključne dionike projekta te informirala svoje članice i zainteresirane ustanove za obrazovanje odraslih o tome kako se mogu akreditirati i postati ustanove gdje će se vaučer moći koristiti.

Vaučere za obrazovanje moći će koristiti zaposlene i nezaposlene osobe. Projekt „Provedba sustava vaučera za obrazovanje odraslih“ započinje 1. travnja 2022. godine te je osigurano 300 milijuna kuna u iduće četiri godine.

Na konferenciji su sudjelovali i članovi Učilišta Studium.

“Vaučere za obrazovanje moći će koristiti zaposlene i nezaposlene osobe koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje ili im u nedostatku vještina prijeti gubitak postojećeg zaposlenja. Dodjelom vaučera osigurava se stjecanje potrebnih vještina na brz i učinkovit način, a naglasak je na individualnim potrebama korisnika koji mogu birati obrazovni program i ustanovu koju žele pohađati” rekao je savjetnik predsjednika HGK Petar Mišević.

Na konferenciji su sudjelovali i članovi Učilišta Studium. Učilište Studium jedna je od ustanova za obrazovanje u kojoj će se vaučeri moći koristiti.

Više detalja o konferenciji i samom projektu možete pročitati u OBJAVI Hrvatske Gospodarske Komore.

Povezane vijesti

Redovito usavršavanje u području javne nabave

Redovito usavršavanje u području javne nabave

Prijave u tijeku – Vinkovci! U Vinkovcima će se, na dan 3. lipnja 2022. godine, održati redovito usavršavanje u području javne nabave.  Redovito usavršavanje u području javne nabave Predavač:...

Vaučeri za obrazovanje odraslih

Vaučeri za obrazovanje odraslih

Od 1. travnja zaposleni i nezaposleni u Hrvatskoj moći će dobiti tzv. vaučer za obrazovanje odraslih. Prosječan iznos vaučera je 10.000 kuna, a moći će se koristiti za obrazovanje u deficitarnim...