fbpx

Završna konferencija projekta “EduAkcija” održana je online

Datum objave: 26/01/2021

Učilište Studium

Dana 21.01.2020. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama putem aplikacije Zoom održana je završna konferencija projekta “ EduAkcija – edukacijom do povećanja zapošljivosti” u svrhu predstavljanja projekta i projektnih aktivnosti koje su se odvijale u sklopu trajanja projekta.

Nositelj projekta je Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih a partner na projektu je HZZ PU Vukovar. Projekt se provodio na lokaciji Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije kroz 36 mjeseci trajanja projekta (25.01.2018. – 25.01.2021.).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava: “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.”

Opći cilj projekta bio je povećanje konkurentnosti na tržištu rada povećanjem razine znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba na području Slavonije, Baranje i Srijema i to osposobljavanjem, usavršavanjem i prekvalifikacijama.

U sklopu projekta provedeno je 8 grupa obrazovanja koji su se provodili na lokacijama Učilišta Studium u Vukovaru i Osijeku.

Programi koji su se provodili u sklopu projekta su:

  • Osposobljavanje – zavarivač/ica TIG postupkom
  • Usavršavanje za poslove montera/ke fotonaponskih sustava
  • Osposobljavanje za jednostavne poslove u kuharstvu
  • Osposobljavanja za poslove barmena/ice
  • Prekvalifikacija za zanimanje kuhar/ica
  • Prekvalifikacija za zanimanje konobar/ica program.

Ciljna skupina projekta bile su dugotrajno nezaposlene osobe i osobe s nižim razinama kvalifikacija te je ukupno u sklopu projekta 86 osoba steklo kvalifikacije.

Ovaj projekt imao je za cilj educirati odrasle osobe kako bi se olakšalo zapošljavanje ciljnih skupina koje su teže zapošljive zbog nižih razina obrazovanja.

Povezane vijesti